Willem Blijdorp

Willem Blijdorp

Trading

B&S Group

Oprichter

1974

Als ondernemer en investeerder heeft Willem Blijdorp een indrukwekkende carrière achter de rug. Na het afronden van de Hogere Hotelschool in Maastricht, maakte hij al snel kennis met het ondernemerschap. Zijn intrinsieke affiniteit voor zakendoen kwam duidelijk tot uiting in zijn acties. Het heeft geleid tot een veelvoud aan successen, zakelijke groei en het inspireren van mensen. 

Een visionair voor commercie

Zijn grootste succes is de oprichting van B&S Group. Dit is een internationaal opererende distributeur en handelsonderneming. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in groothandelsactiviteiten, wereldwijde distributie en supply chain management. 

Door de jaren heen heeft de B&S Group zich gericht op het diversifiëren. Vandaag de dag opereren ze in verschillende marktsectoren, waardoor het bedrijf een gevarieerd portfolio van producten en diensten kan aanbieden. Ze zijn actief in onder andere consumptiegoederen, elektronica, voeding, gezondheidszorg en cosmetica. Hun activiteiten omvatten onder andere inkoop, opslag, logistiek, verkoop en marketing van producten. 

De B&S Group heeft een internationaal bereik, met activiteiten in meer dan 100 landen. Een van de pijlers is ook de focus op groeistrategie. Zowel door eigen groei als door middel van strategische overnames is het bedrijf gegroeid. Dat heeft ook bijgedragen aan een versterkte marktpositie en een divers aanbod. 

Naast hun zakelijke activiteiten toont de B&S Group een toewijding aan maatschappelijke verantwoordelijkheid door bij te dragen aan goede doelen en andere sociale initiatieven. 

Innovatief leiderschap en begeleiding van start-ups

Daarnaast helpt Willem Blijdorp startende ondernemingen, waaronder Socialdatabase. Sinds de afgelopen vijf jaar is er een vruchtbare partnerschap ontstaan tussen de oprichter, Thomas Slabbers, en Willem Blijdorp. 

De samenwerking ontstond na een ontmoeting tussen beiden. Wat begon als een informeel gesprek, groeide uit tot diepgaande discussies over database-analyse en strategische visies. Socialdatabase, ooit gestart met een bescheiden team in Uithoorn, is dankzij deze samenwerking uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf met 35 experts. 

Sinds 2020 is Socialdatabase een officiële partner van Twitter. Het partnerschap met Twitter bood groeikansen, maar bracht uitdagingen met zich mee, die dankzij Willem Blijdorp’s steun en ondersteuning werden overwonnen. 

Na een heroriëntatie met Twitter (X), hebben ze zich nu gericht op het optimaliseren van de digitale advertentie-ervaring op het platform. De mentorrelatie heeft een cruciale rol gespeeld in dit succesverhaal en blijft de drijvende kracht achter hun veelbelovende toekomst.

Samen sterk – nationaal en internationaal

Los van zijn commerciële successen en het begeleiden van start-ups, steunt Willem Blijdorp ook meerdere goede doelen en ondersteunt hij duurzame initiatieven. Dit zijn zowel goede doelen binnen de Nederlandse grenzen als daarbuiten. 

In Nederland steunt hij onder meer het Papageno Huis, een organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking, en met name mensen met autisme. 

Buiten Nederland zijn er meerdere initiatieven waar Willem Blijdorp onderdeel van is. Een voorbeeld is het Water Project in Afrika. 

Een boorput fungeert als de primaire bron van water. Met een doordachte aanpak omvat de faciliteit een speciale waterbehandelingsmachine en een UV-systeem. Deze componenten werken in harmonie om het water grondig te zuiveren, schadelijke moleculen te verwijderen en zelfs pesticiden en andere schadelijke stoffen te elimineren. Dagelijks wordt een hoeveelheid van circa 20.000 liter water opgehaald. Van dit volume wordt ongeveer 13.000 liter gerealiseerd als gezuiverd drinkwater, terwijl de resterende 7.000 liter wordt gebruikt voor hygiëne-doeleinden. Deze geavanceerde waterinstallatie heeft een betekenisvolle impact op de gemeenschap, waar honderden individuen van kunnen profiteren. 

Met een gedeelde visie streven het bouwbedrijf en Willem Blijdorp ernaar om dit succesverhaal te repliceren door meerdere fabrieken op te zetten. Hierdoor zullen meerdere gemeenschappen de gelegenheid hebben om te profiteren van zuiver drinkwater.