Valentino Meerzorg

Valentino Meerzorg

Financieel, Technologie

Finedat

Oprichter

2015

Valentino Meerzorg is een ondernemer die zijn zakelijk inzicht verbindt met zijn persoonlijkheid. Hij is de oprichter van het bedrijf Finedat, een bedrijf gespecialiseerd in personeelsdetachering binnen de technologische en financiële sector

Het ondernemersinstinct 

Voorafgaand aan zijn ondernemerschap heeft hij ruim 10 jaar als hypotheekadviseur bij ING gewerkt. Vanuit deze expertise heeft hij zijn eerste onderneming opgezet; zijn eigen hypotheekadviseurbureau in Amstelveen. 

Door zijn werkervaring in de hypotheekbranche en het bankwezen, is het idee voor Finedat geboren. Dit bedrijf is opgericht in 2015 en begon als een gezamenlijk project. Echter besloot Valentino Meerzorg twee jaar later om het solo voort te zetten en uit te breiden. 

De overgang van hypotheekadviseur naar ondernemer was gebaseerd op zijn waarneming van ontevredenheid bij zowel werknemers als werkgevers in de branche. 

Zijn vermogen om financiële regelingen af te stemmen op de mogelijkheden van zijn cliënten bleek een doorslaggevend voordeel. Zijn loopbaan verschaft hem een diepgaand begrip van de financiële markt en biedt tevens inzicht in de vastgoedsector, waarin hij actief betrokken is geweest.

Talentverwerving en detachering

De kernactiviteit van Finedat ligt in de selectie en plaatsing van kandidaten bij financiële opdrachtgevers. Dit zijn voornamelijk banken in Nederland, waaronder ING, Rabobank, ABN AMRO en A.S.R. Bank. 

Finedat blijft de juridisch werkgever van de uitgeleende kandidaten en streeft naar hun overname door de opdrachtgever, wat een doelstelling van het bedrijf is.

Zijn uitgebreide praktijkervaring en inzicht in het vak stelt Valentino Meerzorg in staat om de perfecte match te creëren, met ING als zijn eerste klant. Ondanks uitdagingen tijdens de pandemie, heeft Finedat standgehouden en haar groeiplannen aangepast aan de huidige marktomstandigheden. Hierdoor is onder andere de focus van starters naar medior- en seniorfuncties verschoven. 

Uitbreiden van diensten 

Daarnaast is Finedat begonnen met het bemiddelen van IT-professionals en heeft het plannen om legal en compliance toe te voegen. Het doel voor de komende jaren is om gemiddeld 25 kandidaten per bedrijfstak in dienst te hebben. Er zal worden gericht op optimale dienstverlening aan bestaande opdrachtgevers en het vinden van ideale matches tussen kandidaten en opdrachtgevers, in plaats van simpelweg het uitbreiden van het aantal opdrachtgevers en werknemers.

Een perfecte match

Het contact met mensen vormt de kern van zijn ondernemerschap en de essentie van zijn vakgebied. In de huidige hoedanigheid als detacheerder balanceert hij op de dunne lijn tussen opdrachtgever en kandidaat. Aan de ene kant wijdt hij zich aan het aantrekken van nieuwe opdrachtgevers en het onderhouden van bestaande relaties. Aan de andere kant richt hij zijn aandacht op het zorgvuldige wervings- en selectieproces om de juiste mensen op de juiste plaatsen te positioneren. Niet alleen is klanttevredenheid van essentieel belang, maar ook het aantrekken van specialistisch talent. Luisteren naar de wensen van opdrachtgevers en het nauwkeurig afstemmen van kandidaten op specifieke profielen zijn kernpunten in het succesvol tot stand brengen van waardevolle matches. Zijn expertise en inzicht in mensen stellen hem in staat om vrijwel altijd geslaagde matches te realiseren. 

Valentino Meerzorg gelooft dat werk vreugde zou moeten brengen en intrinsieke tevredenheid zou moeten geven. Hij benadrukt dat aangenaam werk een bron van verbetering is, aangezien men beter wordt in wat men doet wanneer er ook plezier uitgehaald wordt. Met deze overtuiging stuurt hij zijn detacheringsbedrijf aan.