Nikkie Plessen

By Lisa Verheul is licensed under CC BY-SA 4.0.

Nikkie Plessen

Mode

N Brands

Founder

2012

Nikkie Plessen is modeontwerpster en heeft haar eigen modemerken opgezet. Ze heeft nationaal en internationaal succes bereikt. Daarnaast is ze een bekende op de Nederlandse televisie, waar ze de ins en outs op het gebied van fashion deelt met het publiek.

Project Runway

Nikkie Plessen is in 2006 voor het eerst op de Nederlandse televisie te zien geweest als VJ bij TMF. Een paar jaar later heeft ze meerdere rollen als actrice vervult en verschillende programma’s gepresenteerd. Ook vandaag de dag is ze nog op de buis te zien. Tijdens het tv-programma ‘RTL Boulevard’ deelt Nikkie Plessen haar kennis over de laatste modetrends.

Haar liefde voor mode merkte ze al op jonge leeftijd. Het is ook geen verrassing dat ze haar eigen modebedrijf is gestart. Het tv-programma ‘Project Runway’ is de inspiratiebron geweest. Ook het presenteren van het programma ‘Hollands Best Fashion Designers’ heeft haar doen besluiten om haar eigen merk op te zetten in 2012. Met een kleine collectie gestart, wat is uitgegroeid tot een grootschalig bedrijf waar meerdere merken onder vallen. “Door de ervaringen bij de televisie heb ik geleerd om discipline te hebben en hard te werken. Dat heeft mij zeker gesterkt en eraan bijgedragen om mijn bedrijf te laten groeien.”

De merken van Nikkie

Het moederbedrijf van modeondernemer Nikkie Plessen is N Brands. Hieronder vallen een aantal andere merken, waaronder NIKKIE, NIK&NIK, FIFTH HOUSE, Selected by KATE MOSS, N BEAUTY en SUSTAIN.

Met het merk NIKKIE heeft ze zowel internationaal als internationaal bekendheid gekregen. Daarna volgde het kindermerk NIK&NIK, en is ook Selected by Kate Moss internationaal bekend. “Omdat er veel vraag was van klanten naar mannenkleding, heb ik besloten om een mannenlijn op te zetten. Deze lijn heet SUSTAIN.”

Nikkie Plessen heeft besloten om alle merken onder één naam onder te brengen; N Brands. Alle kledinglijnen zijn in de webshop te koop, maar worden ook aangeboden in fysieke winkels. “Ik ben trots op het feit dat N BRANDS een modehuis is met al mijn eigen merken, waardoor zowel kinderen, jonge meiden, moeders als mannen terecht kunnen voor de nieuwste mode- en beautytrends.”

Goede doelen

Nikkie Plessen zet zich in voor goede doelen, waaronder Kika (kinderkankerfonds). Samen met model Kate Moss zullen ze de opbrengst van hun nieuwe NIKKIE X Selected by Kate Moss kledinglijn doneren ten behoeve van de strijd tegen kinderkanker.

Door haar bereik op sociale media en haar bekendheid, heeft ze de mogelijkheid om zaken onder de aandacht te brengen die door veel mensen wordt gezien. Ze gebruikt haar platform om haar merken te promoten, maar kan met haar zichtbaarheid ook andere zaken aankaarten.

Tevens is Nikkie Plessen ambassadeur voor Dance4Life. Deze stichting zet zich in voor een veilige seksuele leefwereld, zonder aids. Als ambassadeur heeft ze meerdere scholen en weeshuizen in Kenia bezocht. Haar bedrijf is ook onderdeel geworden doordat zij een t-shirt actie heeft opgezet om geld op te halen voor de stichting.