Lauk Slabbers

Lauk Slabbers

Zorg

Kliniek Kop en Lijf

Oprichter

2010

Lauk Slabbers is bestuurder en heeft de zorginstelling KKL, Kliniek Kop en Lijf, opgericht. Deze zorginstelling biedt multidisciplinaire geestelijke gezondheidszorg, met een breed scala aan behandelingen op het gebied van Basis GGZ, SGGZ en MSR pijnrevalidatie. 

De weg naar somatische zorg

Voordat Lauk Slabbers Kliniek Kop en Lijf startte, was hij al actief in de gezondheidszorg. Hij is zijn loopbaan begonnen als fysiotherapeut. Dit vormde een solide fundament voor zijn toekomstige carrière. Hoewel hij het vakgebied altijd al boeiend vond, miste hij toch een wetenschappelijke benadering. Daarom besloot hij de uitdaging aan te gaan en zich te specialiseren in manuele therapie. Met succes voltooide hij deze opleiding en ontdekte hij dat hierin zijn ware passie lag. Hij zette zijn eigen praktijk op en heeft vele mensen geholpen met het verhelpen van hun klachten. 

Door de jaren heen heeft hij veel samengewerkt met andere experts in de gezondheidszorg. Hij merkte dat patiënten sneller en effectiever geholpen konden worden wanneer er vanuit verschillende uitgangspunten en perspectieven aan een behandelplan gewerkt werd. In 2010 leidden deze samenwerkingen tot het leveren van hoogwaardige zorg, waarbij psychiatrie en medisch specialistische revalidatie (somatische zorg) werden geïntegreerd.

Een geïntegreerde aanpak

Kliniek Kop en Lijf staat voor een geïntegreerde aanpak voor mensen met langdurige lichamelijke en psychische klachten. Door de samenwerking van diverse zorgprofessionals kunnen zowel de fysieke als mentale aspecten van de klachten effectief worden aangepakt. De ervaringen en standpunten van Lauk Slabbers hebben ertoe geleid dat de kliniek de juiste mensen om zich heen verzamelt. Momenteel wordt zorg geboden op het gebied van psychische geneeskunde, re-integratie en revalidatie. De doelstelling is dan ook om mensen zo snel mogelijk te genezen en de kwaliteit van leven te verbeteren. 

Een groter bereik 

“Op basis van wetenschappelijk onderzoek en de succesvolle resultaten die we hebben behaald bij patiënten, ben ik overtuigd van de voordelen die een multidisciplinaire aanpak biedt voor de patiënt.” Om een groter bereik te hebben en deze zorgwijze onder de aandacht te brengen, heeft Lauk Slabbers besloten om Kliniek Kop en Lijf te verbinden aan de TopzorgGroep. 

Dit betreft een omvangrijk netwerk van multidisciplinaire praktijken. Binnen dit netwerk zijn verschillende medische specialisaties en disciplines vertegenwoordigd, waaronder huisartsen, specialisten en therapeuten. “Door de verkoop van de werkmaatschappijen van KKL en hun integratie in de TopzorgGroep wordt het multidisciplinaire concept krachtiger versterkt. Dit stelt ons in staat om gemakkelijker met zorgverzekeraars aan tafel te zitten en invloed uit te oefenen op de toekomst van de gezondheidszorg.”