Bart Creemers

Bart Creemers

Logistiek

Raysol

Strategic Operation Manager

2023

Bart Creemers heeft een rijke carrière opgebouwd in diverse sectoren en landen. Hij houdt zich veelal bezig met business development en het uitwerken van innovatieve ideeën. Hij staat bekend om zijn doortastende leiderschap en zijn vaardigheid om bedrijven en teams naar een hoger niveau te tillen. 

De start van een internationale carrière

Na het behalen van een Associate Degree aan de HEAO Haarlem, de hogere vakopleiding voor marketing en recht, trapte Creemers zijn carrière af bij Ceteco, een internationaal handelshuis. Hier maakte hij kennis met de wereld van internationale handel en ontwikkelingsprojecten, met name in Latijns-Amerika. Zijn werk bracht hem naar landen als El Salvador, Guatemala en de Dominicaanse Republiek, waar hij cruciale ervaring opdeed in het navigeren van complexe zakelijke landschappen.

Diverse rollen, één constante: excelleren in business development

Of het nu ging om het initiëren van ontwikkelingsprojecten in het buitenland, het transformeren van ambachtelijke industrieën zoals de brood- en zuivelindustrie, of het leiden van enorme groei bij bedrijven zoals Econocom, zijn aanpak bleef consistent. Hij kijkt naar het grotere plaatje en vindt oplossingen die echt werken. Bijvoorbeeld bij Econocom, waar hij meer dan 17 jaar heeft gewerkt, heeft hij een opmerkelijke groei bewerkstelligd. Onder zijn leiding heeft het beursgenoteerde bedrijf een verdrievoudigde omzet behaald; van 45 miljoen euro naar 125 miljoen euro.

Een echte ‘mensenmens’

Een van de meest kenmerkende eigenschappen van Bart Creemers is zijn vermogen om echt met mensen te verbinden. Hij ziet zichzelf als een ‘mensenmens’, wat duidelijk blijkt uit zijn leiderschapsstijl. “Ik geloof in interactie, het leren van anderen en het waarderen van culturele diversiteit.” Zijn talent voor het opbouwen van goede zakelijke relaties is een van de redenen waarom hij succes boekt in verschillende functies of sectoren.

Visie op de toekomst met Serendipity

Bij Serendipity, een startup gericht op het vernieuwen van steden voor toekomstige generaties, was zijn toewijding aan innovatie en verandering duidelijk zichtbaar. Als voormalig interim COO/CCO was hij verantwoordelijk voor het strategisch productbeheer en de ontwikkeling van de Digital Toolbox, een platform gericht op het creëren van systemische verandering door technologie te verbinden met de behoeften van steden en gemeenten in heel Europa.

Internationale uitbreiding en innovatie

De passie van Bart Creemers ligt bij innovatie en internationale uitbreiding. Bij Interlot, een Grieks technologiebedrijf dat loterijen ontwikkelt, heeft hij een sleutelrol gespeeld in de expansie naar verschillende landen. Deze tendens zette zich voort in zijn werk, waaronder voor de Digitale Methode in België. Hier adviseerde hij over het potentiële marktpotentieel in Nederland. Hoewel onderwijs als sector hem wellicht niet direct aanspreekt, is het de innovatie binnen deze sector die hem blijft trekken. Ook bij Serendipity was dit duidelijk het geval, waar hij betrokken was bij baanbrekende projecten zoals Urban Air Mobility en SemCity, die beiden de toekomst van steden en digitalisering in Europa vormgeven.

Van strategie tot implementatie

Bart Creemers is meer dan alleen een manager of een leidinggevende; hij is een visionair met een passie voor mensen en verandering. Met zijn unieke combinatie van onderwijs, ervaring en menselijke vaardigheden, blijft hij een inspiratie voor velen in de wereld van zakelijk management.