aldo verbruggen

Aldo Verbruggen

Financieel, Juridisch

Lumen Lawyers

Partner

2020

Aldo Verbruggen is een succesvolle strafrechtadvocaat met een specialisatie in het ondernemingsstrafrecht. Hij heeft een brede ervaring in het bijstaan van nationaal én internationaal opererende bedrijven en leidinggevenden die verwikkeld zijn geraakt in financieel-economische strafzaken.

Lumen Lawyers

Voordat Aldo Verbruggen in de advocatuur terecht kwam, heeft hij verschillende functies bekleed. In eerste instantie heeft hij na zijn rechtenstudie en de opleiding van de rechterlijke macht als officier van justitie gewerkt bij het Openbaar Ministerie. Hij was werkzaam als specialist financieel economisch strafrecht en bekleedde diverse managementfuncties. Vervolgens heeft hij de overstap gemaakt naar de advocatuur en trad hij toe tot een gerenommeerd kantoor (Wladimiroff Advocaten), waar hij zijn ambities kon waarmaken en zijn professionele groei kon voortzetten.

Zijn affiniteit met het ondernemingsstrafrecht is gebleven. Na 5 intensieve jaren bij één van de grootste internationale kantoren, ging hij een nieuwe uitdaging aan en richtte zijn eigen kantoor op: Lumen Lawyers. Met zijn kantoor staat hij zowel personen als bedrijven bij. De specialisaties van het kantoor zijn gericht op het gebied van ondernemingsstrafrecht, fiscaal sanctierecht, compliance en integriteit en corporate investigations. Op het gebied van internationale corruptie kwesties geniet hij een uitzonderlijke reputatie.

Chambers and Partners

Aldo Verbruggen heeft in de loop der jaren een prominente positie verworven op zijn terrein. Zijn cliënten waarderen zijn toewijding, integriteit en vastberadenheid om hun zaak tot een succesvol einde te brengen. Hij is een betrouwbaar en betrokken advocaat die altijd bereid is om een stap extra te zetten voor zijn cliënten. Zijn aanpak is evenwel altijd praktisch en resultaatgericht.

Dat bracht ook erkenning. In 2023 is hij voor de achtste keer op rij gerankt door Chambers and Partners, voor de vijfde keer op rij met een top ranking in de White-Collar Crime sectie. Ook kreeg hij erkenning in de sectie Corporate Investigations.

Chambers and Partners is een internationale uitgeverij- en onderzoeksbureau dat zich richt op de juridische sector. Het publiceert jaarlijks gidsen en ranglijsten waarin advocatenkantoren en individuele advocaten worden beoordeeld op basis van hun expertise, reputatie en prestaties in verschillende rechtsgebieden en jurisdicties wereldwijd. Aan de ranking ligt gedegen desktop, peer en cliënt review ten grondslag. De rankings in Chambers zijn gezaghebbend.

Het verspreiden van kennis

Naast zijn werk als strafrechtadvocaat is Aldo Verbruggen ook een gewaardeerde spreker. Hij wordt regelmatig gevraagd om lezingen te geven of te doceren, met name op het gebied van ondernemingsstrafrecht, governance en compliance. Hij draagt graag bij aan de professionele ontwikkeling van vakgenoten en juristen uit het bedrijfsleven en is als docent betrokken bij het opleidingsinstituut voor de rechterlijke macht en een aantal universiteiten en opleidingsinstituten. Als expert staat hij boven de materie. Ook publiceerde Aldo Verbruggen het nodige op het terrein van het ondernemingsstrafrecht, waaronder de bundel ‘Onderneming en strafbaar feit’.